Cuketový perník s jogurtovou polevou

79
- reklama -

Suroviny

2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
1 hrnek cukr písek
1 hrnek cuketa (nahrubo strouhaná)
1/2 hrnku mléka (podle potřeby i více)
1/2 hrnku oleje
2 vejce
2 lžíce povidel
lžička koření do perníku
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
pikantní marmeláda
poleva:
1 řecký jogurt (200 g)
2 čokolády ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. V míse zamícháme všechny suroviny do polotekutého těsta.

  2. Pečeme na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 180 st.

  3. Zchladlou buchtu potřeme marmeládou.

  4. Na polevu si rozpustíme čokoládu nad párou a vmícháme jogurt.

  5. Natřeme na buchtu a necháme vychladit.

Poznámka od kuchařky

Opět jedna buchta z těch rychlých, ty máme rádi, je úplně nadýchaná.