
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr písek
- 1 hrnek cuketa (nahrubo strouhaná)
- 1/2 hrnku mléka (podle potřeby i více)
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce povidel
- lžička koření do perníku
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- pikantní marmeláda
- poleva:
- 1 řecký jogurt (200 g)
- 2 čokolády ledové kaštany
Postup přípravy receptu
-
V míse zamícháme všechny suroviny do polotekutého těsta.
-
Pečeme na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 180 st.
-
Zchladlou buchtu potřeme marmeládou.
-
Na polevu si rozpustíme čokoládu nad párou a vmícháme jogurt.
-
Natřeme na buchtu a necháme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Opět jedna buchta z těch rychlých, ty máme rádi, je úplně nadýchaná.
Kuchařka: mika59