- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 8 vajec
- 8 lžic teplé vody
- 8 lžic cukru
- 8-9 lžic polohrubé mouky
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- 2 šlehačky
- velký bílý jogurt Holandia
- 1 želatinový ztužovač
- cukr podle chuti
- čerstvé maliny
- Na potření korpusu:
- malinový džem (nebo pokapat malinovým sirupem)
- Dozdobení:
- bílá čokoláda
- čerstvé maliny
- máta (nebo meduňka)
- dortové želé čiré
Postup přípravy receptu
-
Žloutky,vodu,cukr a olej vyšleháme do pěny.Přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.Pečeme na 170 asi 40 minut, průběžně zkoušíme špejlí.
-
Vychladlý korpus 2x překrojíme, potřeme džemem nebo pokapeme sirupem.
-
Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme jogurt, cukr a nakonec ztužovač podle návodu na obalu.Lehce vmícháme maliny.
-
Pláty naplníme a mírně zatížíme. Po částečném ztuhnutí zdobíme nastrouhanou bílou čokoládou, malinami a lístky máty. Maliny a lístky potřeme dortovým želé pro zachování čerstvosti a pro lesk.
Kuchařka: lenka.ov