Malinový dortík

57
- reklama -

Suroviny

Těsto:
8 vajec
8 lžic teplé vody
8 lžic cukru
8-9 lžic polohrubé mouky
1 lžíce oleje
Krém:
2 šlehačky
velký bílý jogurt Holandia
1 želatinový ztužovač
cukr podle chuti
čerstvé maliny
Na potření korpusu:
malinový džem (nebo pokapat malinovým sirupem)
Dozdobení:
bílá čokoláda
čerstvé maliny
máta (nebo meduňka)
dortové želé čiré

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky,vodu,cukr a olej vyšleháme do pěny.Přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.Pečeme na 170 asi 40 minut, průběžně zkoušíme špejlí.


    Zobrazit celý recept

  2. Vychladlý korpus 2x překrojíme, potřeme džemem nebo pokapeme sirupem.

  3. Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme jogurt, cukr a nakonec ztužovač podle návodu na obalu.Lehce vmícháme maliny.

  4. Pláty naplníme a mírně zatížíme. Po částečném ztuhnutí zdobíme nastrouhanou bílou čokoládou, malinami a lístky máty. Maliny a lístky potřeme dortovým želé pro zachování čerstvosti a pro lesk.