- reklama -
Suroviny
- hrst sušených hub
- 1 velká mrkev
- 1/2 menšího celeru
- 1 střední petržel
- cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 250 g uvařené cizrny
- majoránka
- libeček
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme jemně pokrájenou zeleninu, houby a osmahneme.
-
Zasypeme moukou, necháme ji také osmahnout a zalijeme vodou.
-
Vše rozšleháme, přivedeme k varu, osolíme a vaříme cca 15-20 minut.
-
Když je zelenina měkká /ne rozvařená/, přidáme cizrnu připravenou podle návodu, libeček, majoránku a necháme přejít varem.
-
Hotovou polévku posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Podobnost s bramboračkou není náhodná, místo brambor je cizrna…
Kuchařka: maris