- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g brambor
- 400 g mletého masa (vepř.+ hovězí)
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 dcl smetany nebo mléka
- 1 lžíce hořčice
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme brambory a pokrájíme je na větší kousky.
-
Slaninu rozdělíme na kostičky nebo proužky a vypražíme na troše oleje. Pak přidáme pokrájenou cibuli a necháme smažit do růžova.
-
Přidáme mleté maso a vidličkou ho oddělujeme na co nejmenší kousky.
-
Když je osmažené, přidáme kousky brambor a nadrobno pokrájené okurky, osolíme, opepříme, můžeme i dochutít kořením na mletá masa.
-
Pak ve smetaně rozmícháme hořčici, zalejeme maso a krátce podusíme.
Na talíři můžeme posypat pažitkou nebo bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Je to velmi jednoduché a rychlé jídlo, chutná teplé i studené.
Kuchařka: Hella