- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 150 g cukru krystal
- 130 g másla
- 250 g tvarohu
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- 2 vejce
- 100 g rozinek namočených v rumu
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g kandované pomerančové kůry
- pomerančová kůra
- máslo na potření
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme do rumu.
-
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme ostatní ingradience a zpracujeme v těsto.
-
Válečkem těsto rozválíme na silnou placku, kterou přeložíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Štolu potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca 45 minut. Během pečení každých 10 minut znovu potřeme rozpuštěným máslem.
-
Štolu hned po upečení potřeme máslem a po chvíli ji pocukrujeme.
Kuchařka: Beautylifebyhana