
- reklama -
Suroviny
- 200 g uvařené pohanky
- salátová okurka
- 4-5 vyzrálých rajčat
- 1/2 střední cibule
- velká hrst rukoly
- hladkolistá petržel
- citronová šťáva
- olej – měla jsem olivový
- sůl
- množství surovin je orientační
Postup přípravy receptu
-
Okurku omyjeme, oloupeme – necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.
-
Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka.
-
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do mísy dáme uvařenou pohanku, připravenou zeleninu a osolíme.
-
Našleháme olej s citronovou šťávou a nalijeme na salát.
-
Na závěr jemně promícháme s lístky rukoly a petrželkou.
Kuchařka: maris