
Suroviny
- 80 g masa z krůtích prsou
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 5 kuliček pepře
- 2 kuličky nového koření
- špetka mleté skořice
- sůl
- Kuskus:
- 60 g kuskusu
- 1/2 červené cibule – 30g
- 1 stonek řapíkatého celeru – 30g
- 40 g cukety
- 30 g červené papriky
- 1/2 stroužku česneku – 2g
- několik vlásků šafránu lehce mezi špičky prstů
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Maso rozřízněte na menší plátky.
-
Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán.
-
Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
-
Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.
-
Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách.
-
Poté vložte do trouby rozehřáté na 200˚C na 7 minut.
-
Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje.
-
Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky.
-
Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova.
-
Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem.
-
Přidejte jemně nasekaný česnek, osolte.
-
Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte.
-
Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu.
-
Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.
-
Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz