Lehká klasická koprovka podle babičky

51
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

70 g másla
1 lžička soli
70 g hladké mouky
ocet (dle chuti)
20 g čerstvého kopru (drobně nasekaný)
1 lžíce oleje
1 l mléka
60 g cukru krupice (dle chuti)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.


    Zobrazit celý recept

  2. K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme asi 5 minut vařit. Ke konci vaření přidáme najemno nasekaný kopr a ochutíme po lžičkách octem (4-5 lžiček).

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.