![Čokoládové brownies s vlašskými ořechy_5ff7f82b00226.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cokoladove-brownies-s-vlasskymi-orechy_5ff7f82ae610f.jpeg)
Suroviny
9 čtverečků
- 6 PL másla (85 g)
- 125 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 3/4 hrnku cukru (170 g)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 1/4 hrnku mouky (30 g)
- 1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí, lískových ořechů, hrubě nasekané (100 g)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
Čtvercový plech na pečení vel. 21 x 21 cm vyložíme alobalem (nebo jakoukoli pečící formu, jen nesmí být moc velká, aby brownies nebyly moc nízké), i po stranách a lehce vymažeme. . -
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
Odstraníme z plotny a vmícháme cukr a vanilku.
Vmícháme vejce, jedno po druhém.
Přidáme mouku a usilovně mícháme až bude těsto hladké a lesklé a bude se odlepovat od stran hrnce. (cca 1 minutu)
Vmícháme ořechy. -
Těsto nalijeme do připraveného plechu a pečeme asi 20 – 30 minut. Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci (tuhé a žvýkací).
Před krájením necháme úplně vychladnout. Vyndáme brownies na fólii z plechu a nakrájíme na malé čtverečky.
Můžeme použít jen hořkou nebo jen mléčnou čokoládu. U mléčné bych ale doporučila snížit cukr na polovinu hrnku; naopak u hořké bych cukr navíc nepřidávala.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz