- reklama -
Suroviny
6 porcí
- Vývar:
- 3 litry vody
- 1 kuřecí hřbet (na 3 díly)
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 stroužek česneku (rozkrojený)
- 1 žlutá cibule (rozkrojená)
- sůl (podle chuti)
- Zelenina:
- 1 čerstvá zeleninová směs na polévku (mrkev, celer, pórek)
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
-
Do vody přidáme kuřecí hřbet (na 3 díly), bobkový list, nové koření, česnek, cibuli, sůl.
-
Přivedeme k varu a vaříme, dokud maso nezměkne.
-
Až bude maso měkké, vývar scedíme, hřbet obereme a maso dáme zpět do vývaru.
-
Polévkou směs očistíme a nakrájíme na drobné kostky.
-
Očištěnou a nakrájenou zeleninu v hrnci krátce orestujeme na másle.
-
Orestovanou zeleninu přidáme do vývaru, dochutíme (sůl, popř. dle chuti).
Kuchař: ViktorNecas