Vánoční bramborový salát se sojanézou

83
- reklama -

Suroviny

Brambory (nejvhodnější druh jsou tzv. rohlíčky)
mrkev
celer
petržel (kořen)
kyselé okurky (+ trochu láku)
menší cibule
sterilovaný hrášek
vegan majonéza
lžička či dvě dijonské hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte ve slupce, nechte je trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (můžete použít i takové to drátkované kolečko).

  2. Mrkev, celer a petržel oloupejte, nakrájejte na kostičky a krátce – cca 5 minut povařte (průběžně ochutnávejte, zelenina by neměla být rozvařená, ale al-dente).

  3. Okurky nakrájejte na kostičky, cibuli najemno.

  4. Vše smíchejte ve velké míse, přidejte hrášek, sojanézu s hořčicí a trochu láku z okurek.

  5. Ochutnejte, osolte a opepřete, popř. dále dochuťte.

  6. Před podáváním nechte dobře vychladit..

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Sojanéza: www.toprecepty.cz/recept/44260-sojaneza/