
- reklama -
Suroviny
- Brambory (nejvhodnější druh jsou tzv. rohlíčky)
- mrkev
- celer
- petržel (kořen)
- kyselé okurky (+ trochu láku)
- menší cibule
- sterilovaný hrášek
- vegan majonéza
- lžička či dvě dijonské hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařte ve slupce, nechte je trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (můžete použít i takové to drátkované kolečko).
-
Mrkev, celer a petržel oloupejte, nakrájejte na kostičky a krátce – cca 5 minut povařte (průběžně ochutnávejte, zelenina by neměla být rozvařená, ale al-dente).
-
Okurky nakrájejte na kostičky, cibuli najemno.
-
Vše smíchejte ve velké míse, přidejte hrášek, sojanézu s hořčicí a trochu láku z okurek.
-
Ochutnejte, osolte a opepřete, popř. dále dochuťte.
-
Před podáváním nechte dobře vychladit..
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Sojanéza: www.toprecepty.cz/recept/44260-sojaneza/
Kuchařka: veganotic









