Suroviny
- 250 g hl. mouky nebo polohrubé nebo mix
- 90 g moučkového cukru
- 160 g rostlinného másla (např. Provamel, ViveBio, AlsanBio)
- 1 lžíce puding AlproSoya nebo jakéhokoli jiného vegan hustšího pudingu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 citron – kůra a citrónová šťáva
- kvalitní rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
V míse či na vále smícháme mouku, cukr, škrob a citrónovou kůru.
-
Přidáme lžíci pudingu, trochu citrónové šťávy a na kostičky nakrájené povolené rostlinné máslo.
-
Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme nejméně hodinu (klidně i přes noc) odpočinout v lednici.
-
předehřejeme na 160°C.
-
Připravené těsto rozdělíme na půl (část těsta, kterou nepoužíváme vrátíme do lednice) a rozválíme na pomoučněné ploše na placku tlustou cca 2 – 3 mm.
-
Vykrajujeme tvary, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečeme přibližně 15 minut, ovšem cukroví stále dozorujeme, jestli příliš nehnědne.
-
Po upečení můžeme ještě horké cukroví obalit v moučkovém cukru.
-
Slepujeme marmeládou a skladujeme v uzavřené nádobě. Cukroví do druhého dne ještě změkne.
-
Z této dávky získáme cca 60 menších hotových srdíček a 50 koleček – spodků na vosí hnízda.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz