Rychlá nadýchaná buchta z ingrediencí, co má každý doma

176
- reklama -

Suroviny
zhruba 25 kousků

4 vejce
250 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
100 g vody
100 g oleje
1/2 prášku do pečiva
Dále:
cokoliv chcete – ořechy, kakao, kokos…
máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Utřete žloutky s cukrem.

  2. Přilijte vodu.

  3. Přilijte olej.

  4. Přidejte mouku s práškem do pečiva.

  5. Vyšlehejte bílky na tuhý sníh.

  6. Ještě před vmícháním sněhu přidejte hrst ořechů a hrst kokosu. Můžete dát i kakao nebo skořici, cokoliv. A taky nemusíte přidávat nic.

  7. Nakonec přidejte sníh. Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia, zhruba půl hodiny. Buchtu průběžně kontrolujte, hotová je tehdy, kdy je špejle po vpichu suchá.

Poznámka od kuchařky

Příště asi přidám více oleje, buchta mohla by být vláčnější a zvolím menší pekáček, aby byla vyšší. Pokud chcete, můžete dát navrch buchty polevu/ marmeládu.