
Suroviny
- Švestková nutela:
- 1,5 kg švestek
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 1 vanilkový cukr nebo 2 lžičky vanilkového extraktu
- 180 g hnědého cukru
- 3 lžíce rumu (či více dle chuti)
- Rohlíčky:
- 1 balení vegan listového těsta
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjte a vypeckujte.
-
Dejte je do hrnce, podlijte troškou vody a rychle přiveďte k varu.
-
Vařte asi 15 minut, dokud švestky nezměknou.
-
Po uvaření švestky slijte a přidejte do nich čokoládu (můžete jí předem rozpustit či tvrdou nastrouhat do horkých švestek), vanilku, cukr a rum.
-
Rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
-
Nechte přibližně 24 minut odpočinout na chladném místě, poté naplňte do čistých, vařící vodou vypláchnutých uzavíratelných skleniček. Pokud chcete, aby vám nutela vydržela déle, sterilujte ji 15 minut při 80°C.
-
Na rohlíčky předehřejte troubu na 180°C, listové těsto vyválejte do obdélníku (já kupuji již rozválené těsto) a ten rozkrájejte na asi 12 vysokých trojúhelníků s užší základnou.
-
Do spodní části každého trojúhelníku dejte asi 1 – 2 lžičky švestkové nutely a pevně zaviňte směrem ke špičce trojúhelníku (dobře utěsněte, jinak náplň vyteče).
-
Rohlíčky přendejte na pečicím papírem vyložený plech, potřete vodou, posypte cukrem a pečte za občasného kontrolování asi 30 minut.
-
Podávejte ještě teplé nebo nechte plně vychladnout na pečícím roštu.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz









