
- reklama -
Suroviny
- křepelčí vajíčka
- cibule (může být bílá i červená)
- česnek
- paprika barevná (lze dát na obměnu kolečka mrkve)
- olej
- Na nálev:
- 0,4 l octa
- 200 g krupicového cukru
- 40 g soli
- 5 kuliček pepře celého
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 3 hřebíčky
- 1 PL hořčičného semínka
- 1,2 l vody
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka vaříme 3 minuty, scezená protřeseme pořádně v hrnci (naruší se skořápka a budou se lépe loupat), oloupeme.
-
Pokrájíme cibuli, zeleninu, vynikající obměnou je přidat kolečka klobásky. Oloupeme stroužky česneku (podle počtu a velikosti sklenic), na sklenici 0,7 l cca tři až čtyři stroužky.
-
Skládáme do sklenic, česnek dáme dospodu, další uprostřed, poslední nahoru. Zalijeme lžící stolního oleje a vřelým nálevem.
-
Pro přímou spotřebu stačí nechat uležet 4-5 dní. Protože často daruji, radši ještě steriluji – 20 minut na 90 stupňů.
-
5. Nálev: Všechny suroviny povaříme cca 5 minut, scedíme. Jako nálev lze použít jakýkoli jiný, jaký používáte na okurky, mně nejvíce chutná tento, je jemný.
Kuchařka: redwinn