
- reklama -
Suroviny
- čerstvá rajčata
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl
- Na 1 kg hotového protlaku:
- přibližně 3 lžíce oleje
- 7-8 lístků bazalky
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme „vodu“ a semínka.
-
Všechna vložíme do hrnce, podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme (buď pomixovaná na sítu nebo propasírujeme v pasírovači).
-
Vrátíme zpět na vařič, přidáme olej a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu. Ještě do horkého vhodíme nahrubo pokrájenou bazalku.
-
Naplníme do vysterilizovaných sklenic a zavaříme (85°C a 35minut).
Kuchařka: cathleen