- reklama -
Suroviny
- 1 střední lilek
- 3–4 mrkve
- Olivový olej
- Pepř
- Provensálské bylinky
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme 15-20 minut vybrečet.
Troubu předehřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem. -
Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné cca 0,5 cm. Mrkev smícháme se lžící olivového oleje, větší špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Lilek osušíme papírovou utěrkou, rozložíme na plech a lehce posypeme provensálskými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Mrkev rozložíme vedle lilku, aby se nepřekrýval. Dáme péct cca půl hodiny do změknutí.
Lilek překrojíme napůl a smícháme s pečenou mrkví.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz