Nepečené čokoládové řezy s tvarohem

47
- reklama -

Suroviny

500 g tvarohu ve vaničce – měla jsem tučný
150 g bílé čokolády
150 g nugátové čokolády nebo hořké čokolády
BeBe sušenky
želatinový ztužovač za studena
2-3 lžíce cukru
vanilkový cukr
2 kelímky (po 200 g) smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vyberte vhodnou formu. Nejlepší je dortová s odnímatelnými boky. Když nemáte vystelte formu potravinářskou folií.


    Zobrazit celý recept

  2. Smetanu vyšleháme do tuha.

  3. Tvarohy ušleháme s oběma cukry a spojíme se šlehačkou a želatinou udělanou podle návodu.

  4. Hotový tvaroh rozdělíme na dvě části. Do každé části vmícháme čokoládu rozpuštěnou každou zvlášť na párou.

  5. Dno formy poklademe sušenkami.

  6. Nalijeme jednu část a dáme do lednice nebo mrazničky trochu zatuhnout.

  7. Po chvíli navrstvíme druhou část a necháme ztuhnout. Nejlépe přes noc.

Poznámka od kuchařky

Taky to můžete dát do většího srnčího hřbetu vystlaného folií a sušenky dát nahoru. Po vyklopení budou dole. Já jsem byla v omylu, že mám více bílé čokolády, ale někdo byl rychlejší. Proto mám tu bílou vrstvu menší.