
- reklama -
Suroviny
- 5 ks garnel
- Olivový olej extra virgin
- 2 lístky máty
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- Citron
- Sůl
- Mleté chilli
- 1 středně velká mrkev
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli.
-
Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné asi 3 mm a smícháme s marinádou, osolíme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct na 10-15 minut.
-
Do hmoždíře vložíme slunečnicová semínka, pokrájenou mátu a špetku soli, podrtíme.
-
Přidáme lžíci olivového oleje a rozetřeme na pastu.
-
Pánev lehce pokapeme olivovým olejem a garnely orestujeme, lehce zakápneme citronem a smícháme s „pestem“ z máty.
-
Na talíř rozložíme pečenou mrkev a navrch garnely.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz