- reklama -
Suroviny
asi 20 ks
- 2 vejce
- 40 g třtinového cukru
- 50 g namletých ovesných vloček
- 50 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- Krém:
- Tvaroh
- máta
- javorový sirup
- Borůvky
- třtinový cukr
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžící kolečka.
-
Pečeme 10 minut.
-
Borůvky vložíme do kastrůlku (pár si jich necháme na ozdobení), lehce podlijeme vodou, přidáme trochu cukru a svaříme.
-
Odstavíme a necháme vychladnout.
-
Tvaroh smícháme podle chuti s javorovým sirupem a najemno nasekanou mátou.
-
Na piškoty vrstvíme krém, přelijeme borůvkovou omáčkou a zdobíme borůvkami a lístečky máty.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz