
Suroviny
2 porce
- 250 g hovězího masa – zadní
- 2 lžíce oleje
- 100 g cibule
- Asi 500 ml hovězího vývaru
- 50 g mrkve
- 20 g červené čočky
- Sůl
- pepř
- Drcený kmín
- Bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na nudličky.
-
Cibuli nakrájíme na klínky (na osminky).
-
V pánvi rozpálíme olej a hovězí maso zprudka orestujeme.
-
Osolíme, přidáme cibuli, zamícháme a podlijeme vývarem, aby bylo maso ponořené.
-
Přidáme špetku pepře, drceného kmínu a 2 bobkové listy.
-
Přiklopíme a dusíme 1 hodinu. Během dušení podléváme a promícháváme.
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na drobné kostky a spolu s čočkou vložíme do hrnce.
-
Tekutinu z masa slijeme. Je třeba získat 350 ml tekutiny. Tudíž pokud je sosu málo, přilijeme vývar. Sos vlijeme k čočce s mrkví a dáme vařit.
-
Když jsou suroviny měkké, rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka a přilijeme k masu, podle chuti dosolíme (na zjemnění lze přidat pár kostiček másla).
-
Přílohou může být rýže, ale například také různé druhy knedlíků či těstoviny… Díky zahuštění omáčky červenou čočkou je jídlo vhodné i pro bezlepkovou dietu…
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz