
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g jehněčího masa
- 300 g brambor uvařených ve slupce
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 200 g rajčat
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky ošúpeme a narežeme na kolieska. Mäso nakrájame na kocky.
-
Na rozpálený olej dáme mäso a opečieme ho, kým sa nezatiahne. Potom pridáme zemiaky, posypeme rascou a za stáleho miešania opekáme cca 5 minút.
-
Nakoniec vložíme nakrájané paradajky, stiahneme teplotu a prikryté dusíme, kým nie je mäso mäkké. Ak paradajky pustia málo šťavy, podlejeme trošička vriacou vodou.
-
Hotové jedlo necháme zakryté cca 10 min dôjsť a podávame so zeleninou.
Kuchařka: tejaja