- reklama -
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 mrkev
- 1/2-1 řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- bazalka
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme „vodu“ a semínka, aby omáčka nebyla kyselá.
-
Všechna vložíme do hrnce, podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme (buď pomixovaná na sítu nebo propasírujeme v pasírovači).
-
Zvlášť na oleji lehce osmahneme drobně krájenou zeleninu (jen česnek necháme osmahnout vcelku).
-
Propasírovaná rajčata vlijeme na připravenou zeleninu, přidáme bazalku a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu.
-
Naplníme do vysterilizovaných sklenic a zavaříme (85°C/35minut).
Poznámka od kuchařky
Další recepty najdete na mých stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Inspirace z http://www.cookaround.com/
Kuchařka: cathleen