
- reklama -
Suroviny
- 250 g uzeného tempehu (příp. 1 hrnek uvařené hnědé rýže, pokud chcete soyfree kuličky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 na jemno nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku – rozmačkané
- 400 g vařené zelené čočky (či 1 a 1/2 konzervy čočky Bonduel)
- 1 hrnek opražených vlašských ořechů
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička soli
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli osmahněte na oleji lehce do hněda, přidejte česnek a ještě chvilku smažte.
-
Přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a párkrát zapulzujte, dokud se nevytvoří konzistentní hmota. Pokud se vám podaří jako mně rozmixovat směs úplně dohladka (což není úplně žádoucí), přidejte ještě trochu nadrobno nasekaného tempehu, ořechů a čočky.
-
Rukama tvarujte menší kuličky a smažte. Po vyndání nechte okapat na papírových ubrouscích, podávejte s brusinkovou marmeládou (prodává např. DM drogérie) nebo dobrou hořčicí.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic