Bezmasé švédské kuličky

83
- reklama -

Suroviny

250 g uzeného tempehu (příp. 1 hrnek uvařené hnědé rýže, pokud chcete soyfree kuličky)
2 lžíce olivového oleje
1 na jemno nakrájená cibule
2 stroužky česneku – rozmačkané
400 g vařené zelené čočky (či 1 a 1/2 konzervy čočky Bonduel)
1 hrnek opražených vlašských ořechů
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 lžička sušené bazalky
1 lžička soli
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahněte na oleji lehce do hněda, přidejte česnek a ještě chvilku smažte.

  2. Přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a párkrát zapulzujte, dokud se nevytvoří konzistentní hmota. Pokud se vám podaří jako mně rozmixovat směs úplně dohladka (což není úplně žádoucí), přidejte ještě trochu nadrobno nasekaného tempehu, ořechů a čočky.

  3. Rukama tvarujte menší kuličky a smažte. Po vyndání nechte okapat na papírových ubrouscích, podávejte s brusinkovou marmeládou (prodává např. DM drogérie) nebo dobrou hořčicí.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz