Suroviny
8 porcí
- Na spodní část:
- 25 dkg sušenky Petit
- 10-15 dkg vychladlého rozpuštěného másla
- bílá vrstva:
- 2 velké bílé jogurty
- 2 měkké tvarohy
- 1 zakysaná smetana nebo 1 pomazánkové máslo
- 2 vanilkové cukry
- cukr podle chuti
- 2 polévkové lžíce sypké želatiny
- ovocná vrstva:
- stejně jako u bílé vrstvy
- 3 polévkové lžíce želatiny
- rozmixované ovoce:
- ostružiny
- maliny přepasírujeme
- červené dortové želé
Postup přípravy receptu
-
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice.
-
Suroviny na bílou náplň vyšleháme dohladka, přidáme 2 polévkové lžíce sypké želatiny, připravené podle návodu a řádně promícháme.
-
Nalijeme na vychladlý korpus, dáme do lednice ztuhnout.
-
Druhou ovocnou vrstvu děláme stejným způsobem, jen přidáme o jednu polévkovou lžíci želatiny více a přidáme rozmixované ovoce (ostružiny nebo maliny propasírujeme), nalijeme na ztuhlou bílou směs, dáme znovu ztuhnout do lednice.
-
Poslední vrstva je červené dortové želé připravené dle návodu.
-
Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.
Poznámka od kuchařky
TENTO RECEPT JE MŮJ VLASTNÍ, TAKŽE MŮŽETE IMPROVIZOVAT, PŘIDAT JAKÉKOLIV OVOCE, PIŠKOTY