Plněné kornoutky

153
- reklama -

Suroviny

slané kynuté těsto
olej na promazání
zeleninu
sýr
salám na naplnění

Postup přípravy receptu

  1. Těsto se dá použít téměř jakékoliv slané kynuté, protože se při tvarování promazává olejem, nemělo by být příliš mastné.


    Zobrazit celý recept

  2. Kornoutky by neměly být hodně vypečené, aby se při plnění nelámaly.

  3. Ztěsta uděláme bulky a necháme chvíli odpočinout.

  4. Každou bulku rozválíme, potřeme olejem a křivě přeložíme napůl.

  5. Snad je to z fotky patrné – při překládání napůl by vrchní polovina těsta měla být přeložená (popotažená) i šikmo doprava. Při překládání na čtvrtiny jsou pak okraje všechny pěkně pod sebou, žádný nepřekrývá souseda.

  6. Složené kornoutky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  7. Po kratším nakynutí upečeme.

  8. Chcete-li kornoutky zdobnější, před pečením je potřete vejcem a sypněte semínky.

  9. Po upečení a důkladném vychladnutí můžeme plnit. Myslím, že i po důkladném naplnění zůstane spodní špička prázdná, proto je fajn kornout podat na talíři i s malým kopečkem salátu vedle.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz