Brambory zapečené se sušenou šunkou a špenátovou náplní

42
- reklama -

Suroviny

2 středně velké brambory
15 g másla
1 stroužek česneku
50 g lilku
Tymián
2 plátky sušené šunky
50 g listového špenátu
50 g balkánského sýra

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo. Lilek nakrájíme na drobné kostičky a dáme opékat na máslo, poté přidáme na jemno nasekaný česnek. Jen lehce posolíme. Lilek podlijeme troškou vody, aby se zelenina nepřipékala a restujeme, dokud nezměkne.

  3. Listový špenát opereme a necháme vykapat. Přidáme jej k lilku, promícháme a necháme ovadnout. Poté pánev odstavíme z plotny a přimícháme rozdrobený balkánský sýr a větší špetku tymiánu.

  4. Brambory podélně rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme lžičkou. Na každou polovinu brambory rozprostřeme polovinu plátku sušené šunky a vložíme náplň.
    Brambory dáme na 15 minut zapéct při 180°C.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz