Pikantní bůček na hořčici

102
- reklama -

Suroviny

1 kg bůčku
2 cibule
beraní rohy v nálevu
sůl, pepř
hl. mouka
olej na opečení
Marináda:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce kremžská hořčice
lžička oleje
lžička koření na pečené maso
lžička mleté sladké červené papriky (kdo chce může pálivou)
špetka cukru
mletý kmín
4 stroužky prolisovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme troškou láku z beraních rohů.

  3. Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.

  4. Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.

  5. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli nahrubo a asi pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády. Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hod doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.

  6. Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, tak je k tomu vhodná rýže, brambory nebo jen chleba.