- reklama -
Suroviny
8-12 porcí
- 1 středně velký květák
- 2 větší mrkve
- 5 středně velkých brambor
- 1 cibule
- 1 lžička celého kmínu
- 2 lžíce jemné krupičky
- 10 kuliček nového koření celé
- 1 masox
- 1 vejce
- 1 cm plátek másla
- Podravka na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Květák si očistíme a rozdělíme na menší růžičky.
-
Přidáme do většího hrnce vodu dle potřeby a vložíme do něj růžičky květáku.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce a dáme vařit společně s mrkví a cibulí. Dále přidáme kmín, nové koření, masox a z másla odkrojíme cca 1cm plátek a přidáme do hrnce.
-
Až nám změkne cibule a mrkev, tak je vyndáme. Mrkev nastrouháme na jemno a cibuli zpracujeme na menší kousky a vložíme zpět do hrnce. Povaříme než nám změknou brambory a květák.
-
Poté si v hrnku rozkvedláme vejce a přidáme do polévky.
-
Na zahuštění použijeme dvě lžíce jemné krupičky.
-
Necháme dojít a na dochucení použijeme podravku.
Poznámka od kuchařky
Celá rodina tuto polévku miluje a hrnec polévky je během chvíle pryč 🙂
Kuchař: Prodigy