Suroviny
- králík
- 2 kuřecí stehna
- 1 větší cibule
- 6-12 stroužků česneku, podle velikosti
- hořčice
- worchestr
- sójová omáčka
- pivo
- brambory
- mléko
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme – odřežeme zadní i přední nohy, hřbet a hrudní koš, použijeme jen nohy a část hřbetu, zbytek užijeme na polévku nebo necháme zamrazit na později.
-
Přední nohy dáme do větší mísy, zadní nohy vykostíme a maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Kuřecí stehna stáhneme z kůže a přidáme do mísy, toto celé zakapeme worchestrem, sójovkou, přidáme lžíci hořčice a dobře promícháme.
-
Dále oloupeme a nakrájíme cibuli na měsíčky, oloupaný česnek nastrouháme na jemno a společně s cibulí vložíme do mísy s masem. Opět dobře promícháme a necháme uležet.
-
Poté vložíme do zapékací mísy a celé zalijeme pivem tak, aby bylo 95 % směsi ponořené, mísu zakryjeme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 90 minut.
Poté mísu odkryjeme, maso jemně promíchneme a vložíme nezakryté zpět do trouby, kterou zmírníme na 100 stupňů a necháme dojít cca 30 minut. -
Mezitím klasicky uvaříme brambory, které poté scedíme, do hrnce se zemáky dáme kus másla a trochu mléka a celé rozmačkáme na kaši.
Poznámka od kuchařky
Pivo sem použil 11% a maso jsem nesolil.