Kapr na zelenině

61
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 porce kapra
50 g uzené slaniny
1 cibule
1/2 zelené papriky
1/2 rajčete
1/2 lžičky mleté papriky
Marináda:
2 PL oleje
2 nasekané stroužky česneku
1 malá nasekaná cibule
petrželová ňať
bazalka
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na marinádu dobre premiešame a porciu kapra v nej obalíme. Zakryjeme a v chlade necháme 12 hodín postáť.

  2. Slaninu narežeme na kocky a do polovice vyškvaríme. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu a opražíme. Vložíme na malé kocky narezanú paradajku a na pásiky narezanú papriku, všetku marinádu z kapra aj s bylinkami, posypeme mletou paprikou a premiešame. Restujeme asi 3 minúty.

  3. Kapra na troške oleja z oboch strán opečieme. Zakryjeme ho restovanou zeleninou a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 15-20 minút zapiecť.