- reklama -
Suroviny
- 20 g celozrnné hladké mouky (pšeničné)
- 50 ml vody
- Špetka soli
- 45 g přírodního tofu
- 50 g listového špenátu
- asi 1/2 lžičky nasekaného rozmarýnu
- kousek utřeného česneku
- 1 lžička (oříšek) másla
- 1 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vody a soli umícháme hladké těsto.
-
Rozehřejeme pánev a těsto na ní rozetřeme, pozvolna upečeme „palačinku“ – obracíme párkrát z obou stran.
-
V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kostičky nakrájené tofu, nasekaný rozmarýn a česnek.
-
Okapaný špenát přidáme na pánev a posolíme. Necháme zavadnout a stáhneme z plotny.
-
Troubu zapneme na 220 °C.
-
Do zapékací misky vložíme palačinku (aby byly okraje alespoň trochu ohnuté nahoru), posypeme jí špenátovou směsí a navrch vyklepneme vejce.
-
Lehce posolíme a na 15 minut dáme zapéct do trouby.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz