
- reklama -
Suroviny
- 250 g žitné mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 4 jablka
- 20 ml oleje
- rozinky
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- 2 vejce
- 1 vejce na potření
- 130 ml vody
- špetka soli
- 1 lžička perníkového koření
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, 2 vejce, olej, vodu a špetku soli.
-
Vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodinky odpočinout.
-
Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablíčka, ke kterým přidáme rozinky, oříšky a perníkové koření. Těsto si rozdělíme na dva díly a každý díl vyválíme na tenkou placku.
-
Na těsto poklademe nastrouhaná jablka, zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa