
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 plechovka bílých fazolí
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 listy kapusty
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 konzervu tuňáka v oleji
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžičku červené sladké papriky
- 1/2 lžičky semínek fenyklu drceného nebo mletého
- sůl
- pepř
- sušená bazalka
- oregano
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli,přidáme plátky česneku,chilli a chviličku restujeme.
-
Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
-
Vložíme pokrájené listy kapusty a vaříme ještě 3-4 minuty, aby kapusta změkla pak přidáme opláchnuté a okapané fazole.
-
Necháme přejít varem a vložíme kousky tuňáka, přidáme parmezán, necháme ho rozpustit, dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Bylinky nepoužívejte čerstvé , ztrácí v polévce chuť, Místo kapusty lze použít listový špenát .
Kuchařka: Marie Svarcova