
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 90 g pistáciové mouky
- 50 g másla
- 1 žloutek
- 3 lžíce Erythirolu moučky
- 1 čajová lžička pomerančové kůry
- 1 lžička rumové esence
- 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme, utvoříme kuličky, poklademe na pečící papír a vidličkou trochu zmáčkneme, aby vznikl jakoby „knoflík“.
-
Dáme péct do zlatova, při 170°C asi 10 minut, ale hlidejte podle vaší trouby.
Poznámka od kuchařky
Můj tip:
Po upečení jsou křehké, doporučuji nechte je do druhého dne a pak na ně dejte už jen lžičku zakysané smetany a ovoce. I kolega,který jí klasicky se ptal, kde jsem je koupila, že jsou boží. Tak za to určitě stojí!
Zdroj: Instagram Mujzivotslowcarb – je to můj vlastní recept.
Kuchař: Jarka.R









