
- reklama -
Suroviny
70 porcí (1 porce = 1 košíček)
- Košíček:
- 1,5 čokolády na vaření
- košíčky (18×25 mm)
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače do šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička cukru moučka
- čokoládové zdobení (dle chuti)
- Potřeby pro připravení receptu:
- šlehací mixér
- misku
- zdobící sáček
Postup přípravy receptu
-
Těsto na košíčky: Rozpustím 1 a půl čokolády na vaření s troškou sádla. Vezmu košíček, do něho dám půl lžičky čokolády a krouživým pohybem roznesu čokoládu po celém košíčku. Poté dám vše do studena nebo do ledničky.
-
Krém: Všechny suroviny smícháme dohromady, rozšleháme mixérem do husté pěny a dáme do zdobícího sáčku. Poté vezmeme teď už čokoládové košíčky a naplníme je krémem, dáme znovu do chladu nebo do ledničky. Poté můžeme posypat čokoládovým zdobením a podávat.
Poznámka od kuchařky
Tyto „jednohubky“ se rychle rozpouštějí pokud nejsou z hodně kvalitní čokolády takže donést z ledničky a hned sníst. 😀
Kuchařka: eliskafr