
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřové pečeně
- 500 g bílého zelí
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- 6 stroužků česneku
- hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.
-
Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozvrdlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto.
-
Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme. Malá rada kdo moc nezná jakým zpusobem, položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje. Na pánvi pak doděláme hořejšek směsí pomocí lžící.
-
Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1