- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 200 g bílého zelí – měla jsem pekingské
- 1 vejce
- 1 starší rohlík
- 50 ml mléka
- 150-200 g hrubé mouky
- malá cibule na drobno
- špetka kypřícího prášku
- sušený libeček
- 100 g slaniny
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme na drobné nudličky, osolíme a necháme chvíli uležet. Rohlík nakrájený na kostky zalijeme mlékem a necháme změknout. Vejce rozšleháme a smícháme se zelím a zbytkem přísad.
-
Mokrýma ruka tvarujeme menší kulaté knedlíky. Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 15-20 minut podle velikosti.
-
Mezitím si nakrájíme slaninu na kostky, necháme škvařit a poté společně s cibulí na kolečka smažíme do zlaté barvy. Hotové sypeme usmaženou cibulkou a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Knedlíky se mohou podávat také jako přílohové třeba k zelí a masu nebo ke guláši.
Kuchařka: mika59