Bezlepkový slaný závin z rýžového papíru

71
- reklama -

Suroviny

1 balení rýžového papíru
2 vejce
1 špenát
1 dcl smetany ke šlehání
3 stroužky česneku
olivový olej
1 cibule
sůl
pepř
10 dkg plátkového sýra
10 dkg šunky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky rýžového papíru namočíme po jednom do vlažné vody, chvilku v ní necháme, než začne měknout a rozložíme na utěrku. První vrstvu potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme ještě jednu vrstvu.

  3. Připravený plát poklademe plátky sýra, šunky a potřeme špenátem. Pomocí utěrky zavineme, přendáme na plech a potřeme zbylým vajíčkem.

  4. Pečeme v troubě na 180°C asi 20-25 minut do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem tu sladkou variantu, tak jsem vyzkoušela i slanou. Postup s papírem je podobný, jen jsem nemáčela utěrku, papír je pak moc měkký a špatně by se s ním pracovalo. Na náplň můžete zvolit cokoliv podle chuti.