
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 celeru (asi 250 g)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 polévková lžíce kaparů
- 1-2 polévkové lžíce smetanového křenu
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- 4 plátky šunky
- listy římského salátu
- celozrnný chléb
- asi 300 ml studené vody
Postup přípravy receptu
-
Do vody přidáme citronovou šťávu.
-
Celer oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky, nebo na hrubém struhadle. Hned dáme do citronové vody – aby nezhnědl.
-
Scedíme a necháme dobře okapat. Promícháme s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit. Na talíř dáme oprané listy salátu a 1/4 salátu. Přidáme šunku, chléb a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Šunku též můžeme salátem naplnit a zarolovat jako závitek.
Kuchař: Dooga









