- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 0,5 l podmáslí
- 3-4 stroužky česneku
- lžička sladké papriky (může být i pálivá)
- lžička povidel
- lžíce pikantní česnekové sojové omáčky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Podmáslí smícháme s utřeným česnekem a zbytkem přísad. Připravíme nádobu, ve která budeme maso péct.
-
Stehna osolíme, opepříme a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v lednici do druhého dne. Pečeme přikryté i s marinádou, při teplotě 200 st. 35-40 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme do křupava.
Poznámka od kuchařky
Výborné je to s kaší, ale protože toho sosíku je dost, dobrá bude i rýže anebo dobrý chleba a namáčet.
Kuchařka: mika59