Millionaire’s Shortbread

63
- reklama -

Suroviny

Korpus:
190 g másla
85 g cukru krystal
240 g hladké mouky
Krém:
1 plechovka Salka
140 g másla
70 g cukru krystal
Čokoládová poleva:
100 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Rukama zpracujeme těsto, které vmačkáme do formy, ideálně 20×30 cm. Dáme péct do trouby na 150 stupňů cca 20-30 minut. Povrch by měl být lehce zlatavý. Necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme krém. V pánvi rozehřejeme máslo s cukrem a necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme Salko a vaříme do zhoustnutí. Krém by měl mít konzistenci pudinku. Následně ho nalijeme na korpus a necháme zchladnout.

  3. Čokoládu rozpustíme v horké (ne vařící) smetaně a nalijeme na krém. Necháme ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Už dlouho jsem chtěla tento moučník zkusit. Je opravdu výborný, ale poměrně sladký, takže stačí 2 kousky. Uchovávam ho v lednici, aby se čokoláda nerozehřála. Je ideální také jako cukroví na Vánoce.