
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- Základní recept:
- 5 sušených datlí
- 10 kroužků jablečných křížal
- 1 velké jablko
- 8 ks vlašských ořechů
- 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček
- 2 lžičky slunečnicových semínek
- 2 lžičky chia semínek
- 2 lžičky mletých sezamových semínek
- 2 lžičky mletých konopných semínek
- převařená voda
- Varianty – výborné jsou např.:
- sušené švestky + hruškové křížaly + hruška
- datle + kokosové kostky + banán
- datle + jablkové křížaly + čerstvé švestky
- sušený kumquat + hruškové křížaly + jablko
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny kromě jablka zalít vychladlou vodou a nechat cca 1h namočené. Lze samozřejmě namočit i večer a nechat přes noc v lednici.
-
Rozmixovat s jablkem i s vodou, ve které jsme máčeli.
-
Plníme do skleniček s víčkem (od přesnídávky má 190g), v lednici vydrží 3 dny (nevydrží, sníte je..:-) ). Bereme do práce 1 skleničku na svačinu 🙂
Poznámka od kuchařky
Vynikající zdravá levná svačina, plná vlákniny, o proteiny se postarají ořechy a semínka, cukry jsou v ovoci. Nedrobí, nemastí, nekape, můžete jíst přímo u stolu, kde pracujete 🙂 Napište mi, jak Vám chutnají.
Kuchařka: aghatte