
- reklama -
Suroviny
- 100 g jáhel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 8 lžic lahůdkového droždí
- 50 g zelených oliv
- olej
- voda
- sůl
- pepř
- 200 g uvařené cizrny
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli a přidáme jáhly, které uvaříme podle návodu společně s orestovanou cibulí. Uvařené jáhly rozmixujeme za postupného přidávání vody do konzistence omáčky.
-
Do jáhlového základu, prolisujeme česnek, přidáme hořčici, lahůdkové droždí a chvilku povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a přidáme nakrájené olivy.
-
Uvařenou cizrnu orestujeme na trošce oleje a osolíme. Omáčku lze podávat i bez cizrny, třeba k těstovinám.
Poznámka od kuchařky
Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog.
http://fitblogies.blogspot.cz/
Kuchařka: Petras namaste