- reklama -
Suroviny
4x
- Nachos:
- hrnek bio kukuřičné krupice
- 1/2 hrnku vody
- 3 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- podle potřeby hladká špaldová mouka
- Salsa:
- kečup jemný (nebo ostrý)
- petrželka nakrájená na jemno
- drcené chilli papričky (půl lžičky – dle chuti)
- konzervovaná rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zakápnout citronem
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na nachos vypracujeme těsto, které vyválíme na velmi tenkou placku.
-
Placku rozkrájíme na trojúhelníčky. Pečeme v troubě na 180 °C 10-15 minut dozlatova.
-
Pokud se těsto lepí, přidáme podle potřeby špaldovou mouku. Při vypracovávání těsta to chce trochu trpělivosti, protože se ze začátku drobí.
-
Dobu pečení přizpůsobujeme tomu, jak tenké jsme těsto vyváleli.
-
Všechny přísady na salsu kromě soli dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) – já pulzuji asi 10 krát.
-
Ochutnáme a dosolíme podle potřeby.
-
Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu a podáváme
Kuchařka: anonimka