Pórkový salát s mandlemi

65
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

2 kuřecí stehna
1 l vody
2 bobkové listy
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 pórek
3 rajčata
100 g loupaných mandlí
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
1 hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vložíme do hrnce, přidáme vodu a koření a uvaříme do měkka (asi hodinu).

  2. Vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a odstraníme kůži a obereme maso, které nakrájíme do misky na kousky. Z vývaru můžeme uvařit třeba polévku.

  3. Pórek pečlivě očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kousky a oboje přidáme k masu.

  4. Mandle můžeme orestovat nasucho na pánvi nebo přisypat jen tak.

  5. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petržel. Necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.

Poznámka od kuchařky

Pokud se vám zdá, že u mě nevidíte přetržel, tak ji tam opravdu nevidíte 🙂 já ji moc nemusím, tak jsem si vystačila jen s jednou lžičkou sušené, kterou jsem přidala hned po nakrájeném mase. Recept jsem našla v knize Vaříme podle Herbáře 3.