- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg kotlet z divočáka
- 1 cibule větší bílá
- 5 stroužků česneku (posekaných na drobno)
- 1/2 ČL mleté pálivé papriky (nemusí být)
- 150 g rajčatové pyré
- 0,75 litru vývaru vepřového
- 20 kuliček brusinek sušených
- 2-3 PL sádla vepřového
- sůl
- pepř černý mletý (dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.
-
Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky orestovati z obou stran. Vyndáme na talířek. Poté dáme nasekanou cibuli do toho základu a smažíme do zlatova, přidáme posekaný česnek a restujeme asi 2 minuty. Na řadě je paprika mletá, kterou restujeme asi 1 minutku.
-
Zalejeme vývarem, přidáme pyré s brusinkami a vrátíme kotletky i tu chilli papričku. Necháme vařit pod pokličkou do měkka (maso). Podáváme s vařeným bramborem, houskovým knedlíkem či kdo co má rád (chleba, rohlík atd.).
Kuchař: Jaroslav Hulka