Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

50
- reklama -

Suroviny
1 porce

krůtí steak o váze asi 120-150g
čerstvá bazalka
čerstvý koriandr
olej
sůl
kaše:
1 střední červená řepa (cca 180 g), uvařená v celku a oloupaná
50 g konzervované nebo 25 g suché cizrny
olivový olej extra virgin
citronová šťáva z ½ citronu
sůl
křupavá cizrna:
50 g konzervované nebo 25 g suché cizrny
2 čajové lžičky oleje
½ čajové lžičky mleté papriky
½ čajové lžičky římského kmínu, rozdrceného
špetka soli
špetka sušeného česneku
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.

  3. Rozpalte troubu na 200 ˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.

  4. Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku před podáváním prohřejte.

  5. Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.

  6. Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.

Poznámka od kuchařky

Další recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/