Křehký koláč s čokoládovou náplní a šlehačkou

48
- reklama -

Suroviny
12 porcí

forma o průměru 22cm
Těsto:
350 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 čajová lžička prášku do pečiva
120 g změklého másla
2 vejce
špetka soli
Náplň:
250 ml vysokoprocentní smetany (33%)
200 g tmavé čokolády
250 g oříškového krému – já jsem použila kaštanový
250 g polotučného měkkého tvarohu
Na dokončení:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
skořice
čokoláda na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z příslušných surovin zpracujte těsto, kterým vyložte dortovou formu. Vyložte jím stěny až po okraje. Zařízněte neúhledné okraje.


    Zobrazit celý recept

  2. Do těstem vyložené formy vložte alobal a nasypte na něj hrách.

  3. Korpus se bude péct „naslepo“ 45 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

  4. Po upečení s hrachem nebo jinou luštěninou obsah vysypte i s alobalem a dopečte 15 minut dozlatova. Nechte zchladnout.

  5. Čokoládu rozpusťte se smetanou. Přimíchejte oříškový krém. Do zchladlé směsi vmíchejte tvaroh.

  6. Čokoládovou náplň nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici ztuhnout.

  7. Našlehejte smetanu se ztužovačem, oslaďte podle chuti moučkovým cukrem a přidejte trochu skořice. Smetanu navršte na koláč. Poté posypte hoblinami čokolády.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/