Chleba s chilli s žitnou moukou

50
- reklama -

Suroviny

3 lžičky soli (mám himalájskou hrubozrnou sůl – je méně slana než bílá čistěná)
kmín
chilli koření
2 lžíce olej
1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička octu
250 g hladké mouky
250 g žitné mouky
300 ml vody
kmín
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smíchám s kořením, solí a sušeným droždím.


    Zobrazit celý recept

  2. Následně přidám olej a vlažnou vodu a ocet.

  3. Vše smíchám a nechám jej odležet 3 hodiny na teplém místě. Udělám dvě šišky, posypu jej chilli kořením s hrubou solí a dám péct do vyhřáté trouby na 200 °C cca 30 minut poté snížím teplotu na 180 °C a dopékám do zhnědnutí kůrky cca 20 minut.

  4. Bylo by vhodné ještě nechat šišky na hodinku nakynout na tácku, což jsem neudělala, ale i tak byl dobrý.